Om

Bryggeriet
BeerMonkey är en nanobryggeri i Knivsta, 2 mil söder om Uppsala. Bryggeriets grundare och ägare är Daniel Ceder. Allt sker på plats, bryggningen , tappning, etc. I bryggeriet. Det är verkligen en pionjäranda över det hela, allt från denna webbsida, marknadsföring, bryggning, etiketter, bygga bryggeriet, inköp, är DIY.

BeerMonkey är namnet på ölen och vårt varumärke. Bolagsnamnet är Monkeymountain Brewery AB (559019-6738) och ägs till 100% av Daniel Ceder (daniel@beermonkeybrewery.com)

Kontakta BeerMonkey via emailFacebook eller Twitter

Vad betyder ett namn? 
Namnet på bryggeriet beror på tre saker:

  1. Apor är coola. Punkt!
  2. BeerMonkey är som vi alla vet detta mytomspunna ap-liknande varelse som magiskt uppenbarar sig mitt i natten för att rufsa håret och ta några hundralappar ur din plånbok medan du sover. Hans besök sker oftast efter du på en fredag kväll gått ut för ”ett par öl”

“Och jag som bara skulle ut och ta ett par öl med polarna och så vaknar jag upp nästa dag trött och sliten, tydligen fick jag besök av “Beer Monkey ” någonstans på vägen”

  1. Beer Ape eller Beer Primate låter inte lika bra

Vem är Daniel och varför tror han att han kan driva ett bryggeri? 
Sedan många år är jag en passionerad hembryggare och jag älskar det, speciellt att få dela resultatet med andra. Jag gillar också de andra aspekterna om att driva ett företag, så varför inte kombinera de två? Jag vet att kunna brygga öl är bara en liten del av att driva ett bryggeri, men eftersom jag har jobbat med marknadsföring, försäljning, utveckling, processer och ekonomi i snart 20 år har jag nödvändig erfarenhet av det också.

Så kommer jag att klara det? Om du frågar folk som känner mig, antingen professionellt eller personligt, kommer de att säga att jag får jobbet gjort, speciellt när man gör något jag älskar. Och eftersom jag inte kan tänka mig något roligare och mer spännande än att driva ett bryggeri så fixar det sig, eller hur?