FAQ Teambrygging

Generell info om Teambrygging
Detta event är anpassat för grupper upp till 6 personer, om ni är fler än så maila mig på daniel@beermonkeybrewery.com så löser vi det.

Bryggningen kommer ske på vårt pilotsystem, maximal mängd vört är 24-28 liter, beroende på vilken typ av öl vi brygger. Om ni är fler än 6 personer kan vi tyvärr inte brygga i vårt bryggeri, det får helt enkelt inte plats fler. Om ni så önskar kan jag ta med utrustningen så kan brygga hos er istället, allt som behövs på plats är vatten, ström och en vask.

Aktiviteten tar ca. 2 ½ till 3 timmar. Deltagarna behöver tala svenska eller engelska för att få ut maximalt av upplevelsen.

Vilken typ av öl pratar vi om?
Det är upp till er, men då hel bryggning tar ca. 7-8 timmar kommer jag förbereda mäsken innan vi startar. Vilka typer av malt som används har naturligtvis en stor påverkan på slutresultatet, men ni får välja om ni vill brygga en Ale, Stout, Porter eller vad kan komma på. Jag brygger dock inte lageröl, så länge ni inte vill ha det är det lugnt.

Vänta, det här börjar bli väldigt tekniskt, behöver det vara det?
Inga problem, att brygga öl ör kul och jag kommer se till att ni har roligt och får med er lite vört hem.

Vört? Jag trodde vi skulle göra öl?
Det enda du behöver göra med vörten för att det skall bli öl är att tillsätta jäst. Ni får med er lämplig jäst att tillsätta i er glasdamejeanne när de kommit hem. Jäsningen kommer att förvandla vörten till öl.

Är det lagligt?
Det korta svaret är ja! Det lite längre är att då vi producerar vört och inte öl är det okej. När du sedan hemma adderar jästen och får ut öl är du i praktiken en hemma bryggare och det är såklart lagligt att vara.

Vad är en glasdamejeanne? Hur ser den ut, är den en stor ful sak?
Se bilden nedan, så nej, den är verken stor eller ful (i alla fall tycker inte jag det)

carboy